تحولات منطقه

۱۲ آبان ۱۴۰۵ - ۲۳:۱۳
کد مطلب: ۱۱۷۳۸۵۰

رئیس‌جمهور بلاروس، وقایع اخیر جهان را متأثر از رقابت‌ غیرمسئولانه قدرت‌ها بر سر دستیابی به منابع سایر کشورها دانست و گفت: علت تجاوز آمریکا به ایران نیز همین بود.

لوکاشنکو: آمریکا به دنبال منابع ایران است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

الکساندر لوکاشنکو سه‌شنبه در چهارمین کنفرانس بین‌المللی مینسک درباره امنیت اوراسیا در پایتخت بلاروس، به وقایع اخیر در ایران اشاره کرد و گفت: چرا آنها ایران را بمباران کردند و رهبر عالی آن را به همراه خانواده ایشان کشتند(شهید کردند)؟ باز هم دلیل همان است: ایران از نظر منابع غنی است و منابع کافی برای دهه‌های آینده دارد.

ترامپ می‌توانست مسائل را بدون رفتار نابخردانه حل و فصل کند

وی در ادامه با اشاره به وقایع ونزوئلا گفت: «ربودن رئیس‌جمهور مادورو؛ چرا؟ آیا کسی به نفت نیاز دارد؟ بله،‌ آنجا واقعاً ذخایر عظیمی وجود دارد. با این حال، تمام این مسائل - از جمله موضوعات مربوط به نفت - می‌توانست بدون این‌همه رفتار نابخردانه و بدون ربودن یک رئیس‌جمهور که در دنیای امروز مایه ننگ است، حل‌وفصل شود.

رئیس‌جمهور بلاروس گفت: ونزوئلا عمدتاً نفت خام سنگین تولید می‌کند؛ همان ماده اولیه‌ای که پالایشگاه‌های نفت ایالات متحده در فرآوری آن تخصص دارند؛ همکاری کاملاً امکان‌پذیر بود اما آنها نیمه‌شب به این کشور حمله کردند و مادورو را ربودند.

وی افزود: شاید این سرنوشت ما رؤسای جمهور باشد! اما همسر او (مادورو) چه گناهی کرده بود که مستحق چنین رفتاری شد؟ و حالا، آمریکایی‌ها نمی‌دانند چگونه باید این وضعیت را مدیریت کنند. من حتی به آنها هشدار داده بودم: «شما او را گرفتید، اما آیا فکر کرده‌اید فردا چه خواهد شد؟ چطور می‌خواهید خودتان را از این وضعیت دشوار خارج کنید؟»

لوکاشنکو همچنین با رد ادعاها و اتهامات به کوبا درباره قصد تجاوز به ایالات متحده گفت: آمریکایی‌ها با اصل وجود این جزیره و سیاست‌های اتخاذ شده توسط رهبری این کشور مخالف هستند.

نقش ترامپ در جلوگیری از وقوع جنگ جهانی سوم!

رئیس‌جمهور بلاروس در ادامه گفت:‌ سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا باعث ایجاد دوقطبی در جهان شده و انتقادهای بجایی را نیز برانگیخته است. با این حال، ترامپ از طریق اقدامات هرچند بحث‌برانگیز خود مانع از وقوع جنگ جهانی سوم می‌شود؛ جنگی که می‌تواند به یک درگیری هسته‌ای تبدیل شود. در آن صورت، حتی آن‌سوی اقیانوس هم جایی برای پنهان شدن وجود نخواهد داشت.

وی با اشاره به اظهارنظرها درباره درگیری نظامی اروپا با روسیه در سال ۲۰۳۰ میلادی ادامه داد: برخی جنگ‌طلبان در اروپا مشتاق آزمون و خطا و بازی با جنگ هستند؛ آنها می‌خواهند من و پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) را تنبیه کنند اما این کار واقعاً چه سودی برای کشورها و ملت‌های خودشان خواهد داشت؟»

لوکاشنکو تصریح کرد: تنها به این دلیل که ترامپ مانع از آن شده است که اروپایی‌ها جنگ جهانی سوم منجر به یک درگیری هسته‌ای به راه بیندازند، او شایسته دریافت جایزه صلح است. بگذارید این جایزه را به او بدهند.

وی با اشاره به وزیر امور خارجه روسیه که در این کنفرانس حضور داشت، ادامه داد: البته اگر قرار باشد جایزه صلح نوبل را به من یا سرگئی لاوروف بدهند،‌ قطعاً ما آن را رد خواهیم کرد، چرا که حضور در فهرست دارندگان این جایزه، مایه شرمساری است.

رئیس‌جمهور بلاروس در ادامه خاطرنشان کرد:‌ به دلیل تساهل و رضایت ضمنی نهادهای بین‌المللی، قدرت «حقوق بین‌الملل» اکنون کاملاً تحت‌الشعاعِ «قانون زور» قرار گرفته است. این مسأله پیش از هر چیز در مورد سازمان ملل صدق می‌کند. با تمام احترامی که برای این سازمان قائل هستم، اما باید گفت که در این سازمان، سخن بسیار است، اما در عمل اقدامی صورت نمی‌گیرد.

وی اظهار داشت:‌ در گذشته، «جامعه ملل» که سازمان ملل متحد جایگزین آن شد، به دلیل ناتوانی در جلوگیری از وقوع جنگ جهانی دوم فروپاشید. بیم آن دارم که سازمان ملل نیز به همان سرنوشت دچار شود؛ هرچند امیدوارم چنین نشود.

لوکاشنکو تصریح کرد: مقامات غربی در حال حاضر بر ساختار این سازمان مسلط هستند، بنابراین جای تعجب نیست که دستور کار آن بازتاب‌دهنده منافع اکثریت جهانی نباشد؛ امروز در این سازمان، سردرگمی و عدم قطعیت حاکم است و دیگر هیچ نشانی از روحیه همبستگی باقی نمانده است.

رئیس‌جمهور بلاروس در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت پایان دادن به مناقشه اوکراین در کوتاه‌ترین زمان ممکن تأکید کرد و گفت: پیش‌زمینه‌های لازم برای توقف خصومت‌ها در آینده نزدیک فراهم است، چرا که تمام طرف‌ها از وضعیت کنونی خسته شده‌اند.

اگر جنگ اوکراین متوقف نشود، جنگ جهانی سوم در راه خواهد بود

وی هشدار داد: اگر جنگ اوکراین اکنون متوقف نشود - همان‌طور که به عنوان نمونه، ترامپ پیشنهاد می‌کند - و در عوض به مسیر تشدید تنش‌ها ادامه دهیم، ناگزیر سر از جنگ جهانی سوم در خواهیم آورد.

لوکاشنکو تصریح کرد:‌ روسیه در حال حاضر در اوکراین عملاً با تمام غرب می‌جنگد؛ من از جزئیات وضعیت کاملاً آگاه هستم؛ حتی تا جایی که می‌توان صدای گفت‌وگوی شهروندان برخی کشورهای غربی را در سنگرها شنید؛ متأسفانه افرادی از آسیا و آفریقا نیز آنجا حضور دارند،‌ کسانی که از این خون‌ریزی سود می‌برند.

وی با بیان اینکه پس از پایان مناقشه، اوکراین نیازمند بازسازی خواهد بود، گفت: این غرب نیست که اوکراین را بازسازی خواهد کرد؛ اوکراینی‌ها باید بدانند که ما - به همراه روس‌ها و خود مردم اوکراین - باید اوکراین را بازسازی کنیم و هر کاری که از دستمان برمی‌آید انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود که ملت‌های ما در نهایت این دوران را پشت سر می‌گذارند.

در چهارمین کنفرانس بین‌المللی مینسک در مورد امنیت اوراسیا که با سخنرانی رئیس‌جمهور بلاروس گشایش یافت، افزون بر ۶۰۰ نفر از مقامات و دیپلمات‌های ارشد حدود ۵۰ کشور از جمله سعید خطیب زاده معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه حضور دارند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha